Diensten

Wat kan Eastern voor uw organisatie betekenen?
performance test

Performance testing

Wij bieden het complete traject om ervoor te zorgen dat een applicatie de juiste performance heeft. Het traject start met een intake, verzamelen van alle eisen, het maken van een load model voor de test, het scripten van de applicatie in een tool zoals JMeter, LoadRunner en als nodig extra scripting om de test te ondersteunen in Python, Bash, Rexx, PowerShell of een andere scripting taal.

Voor het opzetten van goede monitoring zijn Telegraf, Influx en Grafana onze voorkeurstools, maar we staan ook open voor andere tools. In alle jaren van performance testen hebben wij ervaring opgedaan met allerhande monitoring tools.

Aan het eind leveren we een rapport of presentatie op met alle resultaten en bevindingen die gevonden zijn tijdens het performance onderzoek.

Performance is vaak een repetitief proces, daardoor zijn vaak meerdere iteraties nodig. Afhankelijk van de lengte van het project kunnen meerdere rapportagepunten gedefinieerd worden.

Ook kunnen we helpen om performance testen te integreren in uw CI/CD pipeline.


Performance engineering

Welke oplossing is de beste? Uiteraard is het nodig om goed na te denken over de architectuur, maar het is ook belangrijk om de keuzes te valideren of ze het gewenste resultaat hebben. Welke is het laagst in resource gebruik, de snelste, de meest betrouwbare? Ons advies is om het te meten en het antwoord te krijgen!

Maar ook onderzoek hoe je performance testen uitvoert op nieuwere platformen zoals OpenShift en Kubernetes. Hoe werkt het platform, welke monitoring is beschikbaar en wat zijn de limiteringen waar je tegen aan loopt.

Of welke verbetering geeft een boost aan de performance? Bijvoorbeeld: geeft het een goede verbetering als HTTP/2 geimplementeerd wordt voor deze applicatie? Of welke soort index is nodig, moet de index op A of de index op B.

performance engineering

Training: Hoe performance testen

Workshop of training over hoe je een complete performance test opzet. In deze sessie leren we je waarom het belangrijk is om een performance test uit te voeren. Hoe start je met het voorbereiden van een performance test, welke monitoring heb je nodig en hoe definieer je doelen voor de performance test.

In een tweede sessie gaan we dieper op de materie in. We leren over tooling zoals JMeter en LoadRunner en hoe je daarmee een performance test kan schrijven. In een case gaan we een echte applicatie scripten, een test uitvoeren en ook analyseren.

Tijdens de derde sessie leer je hoe je performance testen kunt opnemen in een CI/CI pipeline zoals Jenkins, GitHub Actions en Azure DevOps.

Ook coaching van teams tijdens het uitvoeren van een performance traject is een service die wij aanbieden.

training