References

What others say

Erik is een fijne en kundige collega. Naast zijn bovengemiddelde technische kennis onderscheid hij zich vooral met een proactieve houding en sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Het was plezierig om met Erik samen te werken.

avatar
Peter Bensdorp, Scrum Master at Dutch Customs, December 2022

Ik heb Erik leren kennen tijdens mijn rol als projectmanager ‘Ontwikkeling werkplek infrastructuur’ bij het VUmc. Erik heeft een belangrijke rol gespeeld in ons skilled testteam, waarbij Erik verantwoordelijk was voor de uitvoering en, bij afwezigheid van de testmanager, de coördinatie van de testen. Erik heeft goede ICT infrastructurele kennis, en weet zijn kennis goed te combineren met collega’s. Erik is praktisch, heeft een gezonde drive voor kwaliteit, kan prioriteiten stellen en staat open voor veranderingen in planningen. Daarnaast heb ik Erik leren kennen als een teamspeler, weet mensen te motiveren en te binden, en kan op een goede manier kritisch zijn. Ik kan Erik aanbevelen voor iedereen die iemand zoekt met zowel technische als communicatieve skills.

avatar
Johan Calje, Projectmanager at VU medisch centrum, March 2016

It was a pleasure to work with Erik. He is a professional engineer who is always willing to take on new challenges and deliver what is promised. Strong technical and communication skills helped Erik to gather requirements and translate those to solutions that meet customer requirements. He is a nice person and is well respected.

avatar
Chris Rothwell, Head of GCS Workplace Engineering at Rabobank, February 2015

Erik is a well-respected, very professional colleague who can work completely independent in a project, but is also able to work in a bigger team. Erik has a high sense of responsibility and is actively contributing to improvements and enhancements regarding solution or existing processes. Erik has in-dept. technical knowledge regarding the subjects he is familiar with. Erik has the ability to absorb new technology matter very quickly and to become a subject expert.

avatar
René van de Waardt, Teamlead – Platform Engineering at Rabobank International, January 2015

Erik is smart and inquisitive. He can be given any task, investigates all posibilities and returns with all pros and cons to allow decisions to be taken. Translating these possibilities into actions or actual output is no challenge for him. He works quickly and needs no chasing to deliver in time and with high quality.

avatar
Patrick Gelsema, Teamlead Windows 7 Analysis and Remediation at Rabobank International, November 2012

Ik heb het genoegen gehad om met Erik samen te mogen werken in een klein team in een internationale en dynamische omgeving. Erik beschikt over bijzonder goed analytisch vermogen, ondersteund door jarenlange ervaring in het vak.

Werkzaamheden bestaande uit Applicatie repackaging voor Windows 7 x64 met diverse producten, software distributie met Microsoft SCCM 2007 en scripting met Powershell en Visual Basic. Al deze werkzaamheden kunnen perfect door Erik uitgevoerd worden en doorstaan de strengste kwaliteitseisen.

Erik houdt goed de actuele ontwikkelingen in de gaten en is graag bereid deze kennis te delen. Betrouwbaar, duidelijk, doorzetter en prettig in de omgang, zo kan Erik worden getypeerd als persoon.

avatar
Jan Wagemakers, Freelancer at Rabobank International, October 2012

Erik is een top ICTer! Hij kent geen problemen, maar uitdagingen. Vroeg of laat vindt hij daar de oplossing voor. Zijn specialisaties packaging, performance analyseren en programmeren springen er het meeste uit.

Persoonlijk is Erik de vriendelijkheid zelve. Ook voor opdrachten buiten zijn expertise gebied kunt u hem gerust vragen. Daarnaast is Erik leergierig en mede daardoor ook van alles op de hoogte.

Zelf werk en ken ik Erik vanaf het moment dat hij nog studeerde. Met veel plezier heb ik al jaren met hem samengewerkt.

avatar
Wessel Overdijk, Performance Analyst at Double-U, January 2013

Erik is een zeer fijne collega om mee te werken, ik heb jaren met hem samen gewerkt in een klein, hectisch package / end-user computing team. Erik is iemand die de rust weet te bewaren, en altijd met een positieve houding op de zaak verschijnt. Verder is zijn technische kennis zeer breed en diepgaand, met een specialisatie op Applicatie Packaging. Erik is altijd degene geweest waar je de lastige vraagstukken aan kon stellen, en hier ook een gedegen oplossing van kon verwachten.

avatar
Jonne Dijst, End User Computing Specialist, February 2017

As an mBrace Performance analyst Erik conducted application performance tests with mBrace on a series of applications. He showed social skills as well as control of the technology for measuring and modeling application performance. Erik further conducted some studies on the performance of various virtualization platforms including MS Hyperv and VMWare ESX. He contributed in the development of measurement tooling. Collaborating with Erik is a pleasure, he always delivers as agreed and is very solid in his work.

avatar
Michael Kok, CTO at mBrace / Contentional, December 2012

Met Erik heb ik al enige jaren mogen samen werken o.a. bij ASML, IBM, Delta Lloyd, AAV en de Ohra en ik kan dan ook vanuit dit oogpunt zeggen dat Erik een zeer prettige en gemotiveerde freelancer is om mee samen te werken. Zijn persoonlijkheid laat zich omschrijven als rustig, verantwoordelijk, betrokken, ondernemend, sociaal en collegiaal. Zijn algemene kennis biedt vele mogelijkheden waardoor hij geen uitdaging uit de weg gaat. Daar waar mogelijk probeert hij met beschikbare middelen en systemen verbeteringen aan te brengen in nieuwe/bestaande processen en werkzaamheden. Enkele speerpunten zijn: server migraties (NT/W2K–>W2K3), pilot uitrols, virtualisatie, applicatie OTAP omgevingen, rapportage, vbs scripten, packaging en distributie deployment. Met zijn leergierigheid is hij in staat om te groeien en snel in te springen op nieuwe ontwikkelingen om zo te kunnen voldoen aan de wensen van de klant.

avatar
Ramon Visser, Freelancer at IBM, March 2009

Tijdens een server consolidatie heb ik samen met hem gewerkt als collega. Hij heeft oog voor detail en weet de juiste schakels aan elkaar te leggen. Verder is hij een rustig en betrouwbaar persoon met een groot doorzettingsvermogen.

Erik is een fijne en goede collega om mee te werken.

avatar
Jan Kees de Rijke, Consultant at Brunel IT, March 2009

All this recommendations are also available on my LinkedIn profile.